Has d'haver viscut el ser cuidat per cuidar-te i ser cuidat

Sessions individuals per a cuidadors

La responsabilitat de tenir cura d’una persona dependent i/o malalta, pot ocasionar-te esgotament físic, psicològic i emocional més o menys continuat.

 

Cuidante, cuidem al cuidador

T’ofereixo suport  emocional per afrontar aquesta etapa de la vida en la que has de practicar l’Art de la Cura.
Anomeno Art de la cura  a trobar solucions creatives en relació a tu mateixa i alhora en relació a la persona que cuides.

Entrar al món de la cura et requerirà estar molt en el present, saber posar límits, donar-te permisos sense culpabilitats, trencar esquemes, estimar-te i sobretot demanar ajuda. L’adquisició d’ aquestes habilitats et permetrà fer la teva tasca amb molt d’amor i paciència millorant el teu estat d’ànim i acollir el temps de cura com una oportunitat de creixement personal.

Les sessions individuals

Passen per 4 etapes que t’explico perquè et facis una idea del procés de suport psicològic i emocional individual que rebràs.

ETAPA PRELIMINAR:

 ACOLLIDA

En aquesta primera etapa establirem el primer contacte i faré que et sentis còmoda i en lloc segur perquè puguis expressar tot allò que t’està produint malestar.
T’ajudaré a comprometre’t amb tota la teva persona en la tasca, i posar les bases d’una relació d’ajuda eficaç.

ETAPA PRIMERA:

EXPLORACIÓ

Et facilitaré l’exploració. És a dir: sentint-te acceptada i segura en el marc d’una relació personal, exploraràs la teva situació, sentiments i conductes amb vista a aconseguir una major comprensió de tu mateixa.

ETAPA SEGONA:

PRENENT CONSCIÈNCIA

Adquiriràs una nova comprensió de tu mateixa, de la teva situació, sentiments i conductes.

Aquest coneixement arribarà a ser concret, dinàmic (orientat a l’acció), i amb implicacions emocionals.

Podràs personalitzar els teus problemes. Arribarem a una relació més profunda i recíproca.

ETAPA TERCERA:

ELABORAR

PROGRAMES D’ACCIÓ

T’ajudaré a elaborar programes d’acció concrets, és a dir, a definir els teus objectius vitals, trobar els mitjans més adequats per assolir aquests objectius, i et donaré suport en les dificultats suscitades per l’acció perquè siguis capaç d’arriscar-te a iniciar les accions.

Sessions a Cuidante

Les sessions individuals

Les sessions tenen una durada d’una hora. La sessió s’estructura en tres parts:

Explicaràs com ha estat el temps que ha passat entre la sessió passada i l’actual

Tindràs un temps per explicar si t’has adonat d’algun canvi, si alguna de les coses que s’han treballat en les sessions anteriors ha incidit en algun aspecte psicològic de la teva vida.

Explorarem plegades aspectes del passat que portarem al present a fi de reconèixer les estructures mentals i afectives que guien el teu comportament

Ho farem per mitjà de la conversa, fantasies guiades, diàleg gestàltic, psicodrama, interpretació dels somnis, art-teràpia…

Faràs una reflexió de la teva experiència personal durant l’exploració

T’acompanyaré en la incorporació de nous aprenentatges per afrontar o deixar anar les dificultats que actualment bloquegen la teva vida.

Sessions a cuidante

Si tens dificultats a l’hora d’acompanyar emocionalment la teva gent gran i necessites un servei personalitzat