FORMACIÓ PER A CUIDADORS PROFESSIONALS

Formació subvencionada per la fundació tripartita

Totes les empreses privades que tinguin assalariats en la seva plantilla que cotitzin per formació professional, disposen d’un crèdit econòmic exclusivament destinat a la formació. I que podran fer efectiu mitjançant l’aplicació de bonificacions a la Seguretat Social.


Cuidante els ofereix la possibilitat de gestionar la bonificació de tota la formació realitzada amb nosaltres, sense cost addicional per a la seva empresa a través del nostre col·laborador SIB Training.

La Formació dirigida als cuidadors professionals en l’àmbit de la geriatria pretén generar una reflexió sobre els valors que envolten l’àmbit de la Cura i l’atenció a les persones grans envellides en el sector.

L’eix Central d’aquestes formacions és la dignitat. Debatrem sobre la dignitat del professional davant la tasca que realitza i la dignitat de la persona depenent i/o malalta i de com aplicar l’Atenció Centrada a la Persona davant les resistències organitzacionals no conscients.

La formació es realitzarà amb una metodologia vivencial per afavorir la integració dels coneixements en la dimensió psicològica i emocional.

La formadora oferirà una part teòrica per contextualitzar els aspectes a treballar

S’obrirà un espai de debat per compartir experiències personals, generalment racionalitzades

Es proposarà la dinàmica experiencial (fantasies guiades, treball amb imatges, rol playing, teatrelització, artteràpia…)

Es compartirà l’experiència viscuda

Les conclusions personals s’obtindran de la reflexió grupal

Les formacions/taller que t’oferim

Habilitats comunicatives amb la persona gran

Expressió verbal i expressió corporal, com estableixo vincle terapèutic amb el resident, escolta activa, respostes assertives.
Establir vincle terapèutic, autenticitat, empatia i acceptació incondicional.

Cuidar al cuidador

Definició de les emocions més recurrents en l’àmbit professional. Funcionament saludable de les emocions. Autoconeixement. Intel·ligència emocional. Tècniques d’autocura i relaxació (meditació, mindfullness, artteràpia, dansa, massatges…)

Principis bàsics de l’atenció centrada en la persona

Fomentar una atenció que posi a la persona en el centre de la cura, vetllant per la seva dignitat i autonomia.
Donar continuïtat al projecte vital, respectant la singularitat personal.

Si tens dificultats a l’hora d’acompanyar emocionalment la teva gent gran i necessites un servei personalitzat