Accessibilitat cognitiva

Dissenyem i reorganitzem la vostra llar per a poder conviure millor amb l’Alzheimer

Dissenyem cognitivament la vostra vivenda per conviure millor amb l’Alzheimer

Quan pensem per primera vegada en DISSENY per a persones amb ALZHEIMER segurament el primer que ens ve al cap són totes aquelles modificacions portades a les llars (o residències) per a compensar la discapacitat física com són; rampes, passamans, banys adaptats o catifes antilliscants. Però hi ha una part del disseny per a persones amb Alzheimer molt menys tangible i possiblement molt més ESSENCIAL que és la PLANIFICACIÓ COGNITIVA DE L’ESPAI.

El dia a dia ens mostra que el deteriorament cognitiu que provoca l’Alzheimer converteix la pròpia casa en un autèntic trencaclosques per a la persona, per la qual cosa és indispensable redissenyar-la perquè la persona amb Alzheimer no deixi de formar part  de l’EXPERIÈNCIA de la vida quotidiana.

Si l’espai canvia, l’experiència de conviure amb l’Alzheimer també canvia

La importància de l’ESPAI on viu la persona amb Alzheimer es reconeix cada vegada més com un component CLAU en l’atenció i cura de les persones amb Alzheimer, ja que l’espai pot influir positiva o negativament en com SENTEN i en com ACTUEN la persones amb aquesta malaltia.

El disseny cognitiu dels espais està guiat per l’EVIDÈNCIA CIENTÍFICA, proporcionant-nos unes pautes i uns principis sòlids per a garantir que l’espai on viu la persona amb Alzheimer sigui el més propici, enriquidor i habilitador possible..

El disseny com a estratègia d’atenció terapèutica està sent molt utilitzat en països com Austràlia i Anglaterra, líders mundials en el DISSENY RELACIONAT AMB L’ALZHEIMER, conscients dels GRANS BENEFICIS d’aquesta intervenció NO FARMACOLÒGICA per a la persona com per a la seva família. “L’Alzheimer no és només una condició biològica; també és una experiència humana”

A CUIDANTE, ens apassiona el poder i la màgia del disseny i la forma en què aquest impacta positivament en la vida de les persones amb Alzheimer i els seus familiars.

Ressaltar que la persona amb Alzheimer sempre és inclosa com a PARTICIPANT plena en el procés de disseny de la seva pròpia casa, això no sols promou un millor disseny sinó que també dona suport a l’AGÈNCIA de la persona amb Alzheimer.

Si ets una persona amb un diagnòstic recent d’Alzheimer o ets familiar d’una persona amb Alzheimer i vols més informació sobre els GRANS BENEFICIS que té fer petites modificacions a la llar, no esperis més.

Contacta amb nosaltres sense compromís i parlarem de com et podem ajudar.

Oferim un acompanyament personalitzat, càlid i únic per a cada cas.

Ens desplacem al teu domicili i/o fem sessions online