Com resoldre la insatisfacció produïda per l’entrega absoluta al familiar dependent que cuides

Per més que t’esforces, per més que fas, el familiar en situació de dependència que cuides no acaba d’estar mai del tot content o contenta i alhora a tu et suposa un desgast important, no acabes de sentir el reconeixement que mereixes. 

Un dels molts factors que poden incidir en aquesta entrega incondicional i la conseqüent insatisfacció són els pensaments “creences” originades en la infantesa com les següents:

  • L’esforç sempre rep una recompensa.
  • Els objectius, les metes, les fites només s’assoleixen amb esforç.

O d’altres relacionats amb amb la complaença.

  • Les bones persones van all cel.
  • complaure als altres aporta beneficis.

En el vídeo et proposo que exploris d’on venen aquestes creences, qui les deia?, a qui les has sentides, que feies tu quan eres petita per aconseguir el reconeixement dels altres? s’assembla al que fas actualment per rebre reconeixement? En quin tan per cent penses que són veritat aquestes idees?—

Desprendre’t de velles creences i adonar-te de quina manera esperes ser reconeguda pot ajudar-te a disminuir la insatisfacció que sents.

Magda Julià

La forta vocació d’atenció i de cura cap a la gent gran en situació de dependència m’ha dut a acompanyar als seus cuidadors en aquest procés de cura. El treball psicològic i emocional ofereix una cura saludable per tothom i aprofita l’experiència vital com una bonica oportunitat de creixement personal.