670 75 02 70 info@cuidante.cat

“La mare té Alzheimer”. L’impacte causat per aquesta sentència pot ser major o menor segons el coneixement que tingueu de la malaltia, els recursos econòmics, la xarxa familiar i d’amistats que compteu i el lloc on viviu pels recursos als que pugueu accedir.

La manera d’afrontar aquesta notícia per part de la família o l’entorn més proper és clau per donar una resposta ràpida aquelles necessitats que es van plantejant dia a dia, tant de la persona malalta com les d’aquelles que teniu cura d’ella.

La malaltia de l’Alzheimer com altres malalties discapacitants cursen de diferent manera en cada persona pel que les necessitats son diferents. No havent solucions definitives, la família s’afronta a un seguit de preses de decisions que a la llarga poden incidir tant en la qualitat de vida de la persona malalta com en la vida diària de la família.

Així es presentaran un munt de dubtes a l’hora d’organitzar les cures com els usos del temps i a més pot aparèixer la idea d’ingrés a Residència que causa molt estrés en les famílies.

L’assessorament de professionals del sector son de gran ajuda en aquests moments tan difícils per la família, es realitzen en processos breus (per la necessitat d’immediatesa de resoldre les qüestions pràctiques) i acompanyen a les persones implicades en les cures en l’obtenció d’una fotografia clara de la situació actual i real per definir un pla de cures ajustat tant a la persona com als membres de la família i en tot cas prendre decisions honestes i coherents.

Abrir chat